Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ελληνικά Συνέδρια και Εκδηλώσεις

Προσεχή Συνέδρια και Εκδηλώσεις

Διεξαχθέντα Συνέδρια και Εκδηλώσεις

Η ΕΕΑ υποστηρίζει θερμά την πρωτοβουλία της 50και ΕΛΛΑΣ. Διαβάστε περισσότερα…

Απολογισμός 14ης Επιστημονικής Συνάντησης “Οσφυαλγία”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 14η Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στη διαχείριση της οσφυαλγίας μεσα από την
διεπιστημονική αντιμετώπιση.

Οι 180 εγγεγραμμένοι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία… Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ.

Νέο webinar από την ΕΕΑ με θέμα:  Οστεοαρθρίτιδα:  η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία του γιατρού και του ασθενούς

Η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) και το τμήμα Ιατρικής Φυσικής, Βιοιατρικής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Καινοτομιών του ΑΠΘ ώστε να προωθήσει καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου για ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.
Το συγκεκριμένο σχέδιο απέσπασε το πρώτο βραβείο- χορηγία της EFIC υποστηριζόμενη από την εταιρεία Lilly- Pfizer, ανάμεσα σε πολλά άλλα διεθνή projects. To πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα με το όνομα TOUS INCLUDE προωθεί μία συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα υγείας  mHealth, η οποία θα διευκολύνει την επαφή των ασθενών με ρευματολογικά νοσήματα (και συγκεκριμένα οστεοαρθρίτιδα) με τους θεράποντες ιατρούς, την καλύτερη εφαρμογή της θεραπείας τους καθώς και την ενθάρρυνση των ασθενών για την ενεργή συμμετοχή τους στο θεραπευτικό τους πρόγραμμα.

Προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με το συγκεκριμένο project αλλά και πολλά ακόμη  για την παθοφυσιολογία, τους τρόπους αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου που ταλαιπωρεί τους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα αλλά και τους τρόπους επίτευξης καλύτερης σχέσης και επικοινωνίας των ασθενών με τον γιατρό τους,  σας καλούμε να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: Καινοτόμες τεχνολογίες στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Σχέση γιατρού ασθενούς την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Πρόγραμμα ————— Εγγραφή

Παρακολουθείστε το διαδικτυακό Σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής “Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΑ ΤΕΠ” (Τρίτη 15 Ιουνίου 202116:00-20:45).

Ανακοίνωση της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας και της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας
Εκ μέρους της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του  ΕΚΠΑ και της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω εκδηλώσεις:
–    Συμπόσιο ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19,
–    Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του κ. Αθανάσιου Παπαδήμου, Professor of Anesthesiology, The Ohio State University, College of Medicine, Colombus, Ohio, USA
Και οι δύο εκδηλώσεις θα προβληθούν διαδικτυακά την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο και η παρακολούθηση θα γίνει μέσω των παρακάτω συνδέσμων: ΣΥΜΠΟΣΙΟ: https://banesth-eae.gr/ | ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ: https://www.youtube.com/watch?v=cyy2wfUOI5Q | Πρόγραμμα Συμποσίου | Πρόσκληση Αναγόρευσης. Για κάθε επιπλέον πληροφορία ή τεχνική υποστήριξη μπορείτε να καλέσετε στη γραμματεία των εκδηλώσεων ERA Ltd, τηλ. 210 3634944.

Πρόγραμμα | Εγγραφή

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών μας δραστηριοτήτων η ΕΕΑ σας καλεί να παρακολουθήσετε την Δευτέρα 12 Απριλίου, ώρα 19.00 το  ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο

“Πόνος κεφαλής τραχήλου. Ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στην καθημερινή πρακτική”

με εισηγητές  την κα Μπατιστάκη Χ., αναισθησιολόγο, καθηγήτρια ΕΚΠΑ και την κα Σουλιώτη Ε. MD, PhD αναισθησιολόγο επιμελήτρια Β΄ΠΝΓ “Αττικόν”

Στο σεμινάριο θα γίνει επίδειξη και συζήτηση ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών σε συγκεκριμένες ενδείξεις (κεφαλαλγία, νευραλγίες, καρκινικός πόνος κ.α.) που συναντάμε καθημερινά στο Ιατρείο Πόνου.

Το Σεμινάριο είναι δωρεάν για όλα τα μέλη της ΕΕΑ τα οποία έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για το έτος 2021.

Η ΕΕΑ σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το webinar με θέμα:

“Κρυοαναλγησία: ένας νέος τρόπος στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου”

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 19:00

Για το πρόγραμμα καθώς και τις απαραίτητες πληροφορίες της εκδήλωσης (οδηγίες εγγραφής, διαδικτυακή παρακολούθηση), πατήστε ΕΔΩ

Δείτe την αφίσα σε pdf

 

20ο Πανελλήνιο Συνεδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας.
25-28 Ιουνίου 2020, Αγιος Νικόλαος, Κρήτη
Ιστοσελίδα

16ο Συνέδριο Αναισθησιολογίας & Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος
1 – 4 Οκτωβρίου 2020, Θεσσαλονίκη
Ιστοσελίδα

Ημερίδα Αλγολογίας Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας
24 Οκτωβρίου 2020, Αθήνα
Ιστοσελίδα (προσεχώς)

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

H Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αλγολογίας αποφάσισε την ακύρωση του Συνεδρίου που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα.
Η τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας Covid-19 και οι σοβαρές επιπτώσεις της στον εργασιακό και προσωπικό χώρο των εργαζομένων, μας οδήγησε στην δύσκολη αυτή απόφαση. Οι προσδοκίες μας για ένα συνέδριο με πλούσια ελληνική και διεθνή αντιπροσώπευση, με γόνιμες επιστημονικές συζητήσεις, ενεργή συμμετοχή σε κλινικά φροντιστήρια και πλούσια ζωντανή κοινωνική επαφή, θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν κάτω από το φάσμα της κοινωνικής απόστασης που επιβάλλεται λόγω της πανδημίας.
Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε για εφέτος το συνέδριο.
Αντί αυτού, προγραμματίζουμε μία πολυθεματική ημερίδα με ενδιαφέροντα θέματα και διαλέξεις, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 στο Grand Hyatt Athens.
Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα.
Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και σας περιμένουμε, με καλύτερες συνθήκες, στην ημερίδα μας.

Βαγδατλή Κυριακή
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας

Νεοεισερχόμενα Αναισθησιολογικά Φάρμακα στην Ελληνική Επικράτεια: Διλήμματα & Σύγχρονοι Προβληματισμοί
Αθήνα: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020
Θεσσαλονίκη: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
Ιστοσελίδα

Ενημέρωση για την 13η Επιστημονική εκδήλωση της ΕΕΑ στα Τρίκαλα.

Η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας υποστηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη του Ερπητα Ζωστήρα μέσω του εμβολιασμού. (11/10/2019)

 

Κλινικές εφαρµογές αποκλεισµού του σφηνοϋπερώιου γαγγλίου (SPG Block) ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ – 6 Νοεμβρίου 2018

15ο Συνέδριο Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής, Θεσσαλονίκη 20-23 Σεπτεμβρίου 2018

Φροντιστηριακή Ημερίδα Αλγολογίας ΠΓΝ “ΑΤΤΙΚΟΝ” (7ος Κύκλος) – Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018